Foredrag - Det hvide krematorium
Kolyma: Det hvide krematorium
Det hvide krematorium
En levende fortælling

Jeg er en erfaren foredragsholder, og jeg søger at udnytte det talte sprogs fordele: Den direkte kontakt med tilhørerne og det, at jeg kan synliggøre mit engagement i min fortælling.

Et udpluk fra historien

Kolymas historie strækker sig over 100 år, fra guldgraveren Boris finder det første guld til i dag, hvor de tidligere fangers fortrædeligheder endnu ikke er helt forbi. Det kunne blive en endeløs fortælling om årstal og "kongerækken" af de despoter, der styrede Kolyma med hård hånd, men jeg nøjes med enkelte nedslag i historien.

Om at forstå Kolyma

Det vigtigste i min fortælling er, at tilhørerne forstår betydningen af Kolyma. Det handler om mennesker og deres frygtelige skæbner. Om en tilværelse, hvor selv en tidligere oberst fra systemet, i dag føler sig som "offer". Årstal kan tilhørerne meget bedre finde her på denne web eller på wikipedia.

En historie at blive klog på

Der er ingen "happy end" i historien om Kolyma, men historien er måske noget, man kan blive klog på. Har man hørt om Kolyma, vil man måske sætte mere pris på det gode liv, som langt de fleste nyder i Danmark og værdsætte vores demokrati lidt mere og forhåbentligt også forstår, at historie handler om mennesker og vores vilkår at leve under.

Målgrupper

Foredraget er tilpasset tre udgaver, hvor historien er vægtet mest i den ene version og menneskeskæbnerne og menneskerettighederner er vægtet mest i den anden version. Den tredie version handler først og fremmest om min motivation for at bruge nu 11 år af min tilværelse på dette emne, som det er meget ensomt at arbejde med.

Foredraget henvender sig således til de fleste og ikke kun en snæver skare med interesse for russisk historie: Folkeskoler, gymnasier, folkebiblioteker, forsvaret, universiteter, kirker, virksomheder, fængsler, pensionistklubber, foreninger m.fl.

Multimedie

Foredraget indeholder et stort antal nye og historiske billeder samt film og lydoptagelser. Emnerne varieres i forløbet, og det samme gør formidlingen.

Jeg kan kontaktes på telefon: 46 32 28 26
Eller på email: info@siberia.dk

Se også om foredrag for skoler

Hvis du vil linke til denne side med ovenstående banner, kan du hente den med aktiv link i en zip-fil her og vælge en af de to størrelser (link).
Hent folderen om foredraget ved at klikke på billedet. Dokumentet er ca. 700 Kb.